Отримайте ширше різноманіття страв із багатофункціональним грилем Ninja! Ви зможете випікати булочки..
Iнгредієнти
500г звичайного борошна
1 чайна ложка дрібної морської солі
1 чайна ложка цукрової пудри
5г швидкодіючих сухих дрідждів
250мл теплої води
1 чайна ложка + 50мл оливкової олії, розділити, плюс ще для змащування
1 зубчик часнику, дрібно нарізати
5г свіжої петрушки, подрібнити
Морська сіль, за смаком
2 столові ложки м'якого масла, за бажанням
Інструкції
У чаші для змішування з кріпленням для тіста з'єднайте борошно, сіль, цукор і дріжджі. Перемішуйте протягом 30 секунд, щоб з'єднати. Налийте воду і 1 столову ложку оливкової олії в миску і перемішайте на низькій швидкості протягом 7 хвилин. Якщо мішаєте вручну, змішайте інгредієнти разом у мисці, потім місіть тісто вручну протягом 10 хвилин. Тісто буде готово, коли тиснеш на нього і воно вернається назад.
Помістіть тісто в злегка змащену маслом миску і накрийте харчовою плівкою або рушником. Тримайте в теплому місці, поки тісто не збільшиться в рохмірі, 60-90 хвилин. Змішайте оливкову олію, часник і петрушку, відкладіть.
Як тільки тісто збільшиться вдвічі, розмістіть його на чистій робочій поверхні. Руки та робочу поверхню злегка змастіть оливковою олією. Розділіть тісто на 8 рівних кульок. Сформуйте кожну кулю в коло шириною 20см і товщиною 5мм. Розтягуйте кожну кульку в овальну форму.
Вставте гриль-плиту в пристрій і закрийте кришку. Натисніть GRILL, встановіть температуру MAX і час на 16 хвилин. Натисніть START/ STOP, щоб розпочати попереднє нагрівання.
Як тільки пристрій просигналізував, що означає підігрівання, покладіть одну кульку тіста на решітку і намажте олією з травами та часником. Закрийте
кришкою і випікайте тісто протягом 2 хвилин.
Повторіть крок 6 з рештою тіста.
Хліб на грилі найкраще подавати негайно, але його можна підігріти у фользі на рівні LOW протягом 3 хвилин.